MAINOS

MAINOS

torstai 12. syyskuuta 2013

Haaveena Sennheiser HD 800 kuulokkeet

Minulla on haaveena omistaa Sennheiser HD800 kuulokkeet. Uskoisin, että ne ovat äänenlaadultaan aivan sitä parhaimmistoa mitä kuulokkeista voi saada irti. Tälläiset huippulaadukkaat kuulokkeet ovat tärkeitä, mikäli haluan vertailla erilaisia kuulokevahvistimia parhaalla mahdollisella tavalla.

Kuva: Headroom©


Mitä kuulokkeilta vaaditaan?

*Kuulokkeiden tulee toistaa koko äänialue, n. 10 Hz - 20000 Hz

*Taajuusvaste olisi hyvä olla tasapainoinen

*Kuulokkeiden rakenne pitää olla tukeva ja miellyttävä, eikä siinä saa olla resonointeja

*Kuulokkeiden impedanssi on hyvä olla korkea. Tämä helpottaa vahvistimen kuormaa.


HD 800 vs. MDR-V6 vs. HD 668B taajuusvaste
Kuten kuvasta näkyy, HD 800 kuulokkeet kykenevät toistamaan bassotaajuudet 10 Hz asti. HD 668B taajuusvaste on yllättäen ylätaajuuksilla lähes samankaltainen kuin HD 800 kuulokkeilla. Superluxin rakenne on heppoisempi ja kuulokkeet tuntuvat halvoilta.

Minulla on tällä hetkellä käytössä Sony MDR-V6 kuulokkeet. HD 668B kuulokkeistani meni toinen driveri rikki jostain mystisestä syystä. Liekö halpavalmistuksen ongelma.

Sonyt ovat äänenlaadulliset hyvät ja toistavat suljetuiksi kuulokkeiksi musiikkia erinomaisesti. Niiden stereokuva on suljetun rakenteen vuoksi rajoittunut. Korkeilla taajuuksilla esiintyy epätasapainoisuutta ja suuremmilla äänenvoimakkuuksilla korvissa alkaa särkeä. Olen niihin kuitenkin tyytyväinen tällä hetkellä.

Superlux HD 668B toistavat tasapainoisesti myös ylemmät taajuudet. Niissä ärsyttää halpa tuntuma ja pehmusteet joutuu vaihtamaan. Superlux HD 668B on etuna erittäin halpa hinta. Ne maksavat Thomann - nettikaupassa 29 €.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti